3 szuper tipp a tökéletes szépségért

Három hihetetlenül fontos tény, melyek együttesen meghatározzák és befolyásolják az arc fiatalságát, mégis tudatosan keveset hallani róluk.

Arcunk állandóan szem előtt van, ezért igyekszünk azt mindig a legjobb formában tartani. Számtalan szépség tanácsról, arcfiatalító kezelésről vagy plasztikai beavatkozásról hallottunk már életünk során, de vajon mennyit tudunk arról, hogy az arc különböző rétegein, együttesen milyen változások okoznak problémát a kor előrehaladtával. A koponyacsont változása, az arc zsírtartalékának csökkenése, az izmok gyengülése, a bőr struktúrájának átalakulása vagy a lelkiállapotunk, mind-mind együtt befolyásolják az öregedést és határozzák meg az arc kinézetét. Bármilyen módját is választod a szépülésnek, érdemes az összes tényezőt figyelembe venni annak érdekében, hogy a legjobb eredményt kapd. Nézzük a három legfontosabbat!

Csontok

Az évek múlásával nemcsak az izmok, de a csontok is veszítenek térfogatukból. A csontvesztés következtében az arcon és a testen különböző változások (deformációk) jelennek meg. Így például az arcon a szemgödör fokozatosan megnyúlik és kiszélesedik, a homlok hátrahúzódik, az arccsont élei elmosódnak és a felső állkapocs előre tolódik. Mivel az arccsontok tartják az arc szöveteit és a bőrt is, azok változásai jelentősen befolyásolják az arc kinézetét. Sajnos nem elég, ha csupán a bőr szépítésére, feszesítésére figyelünk, az arc fiatalon tartásához ennél több kell.

Mit tehetünk a csonttérfogat fokozatos csökkenésének lassításáért?

Megállítani sajnos nem lehet, de vitaminokban és ásványi anyagokban (főleg kalciumban) gazdag étrenddel és rendszeres testmozgással sokat tehetünk csontjainkért.

Izmok

Ahogy öregszünk izmaink fokozatosan veszítenek tömegükből, aminek következtében nemcsak egyre gyengébbek leszünk, hanem egy idő után bőrünk is nagy lesz ránk, ami ráncosodáshoz vezet. Kutatások szerint 20 és 90 éves kor között izmaink közel 50%-át elveszíthetjük. Ez a lassú sorvadás ugyan már a húszas években elindul, de a legtöbb ember csak 40-50 éves kora körül veszi észre a változást. Az arc izmaival ugyanez történik és mivel az izmok tömege ott sokkal kisebb, így hamarabb érzékelhető a változás.

Mit tehetünk az izmok fitten tartásáért vagy újra erősítéséért?

Rendszeres testedzéssel és arctornával elkerülhető az izmok leépülése. Az izmok (arcizmok) tudatos fejlesztése nemcsak a kinézetre hanem az egészségre (és a csontokra!) is pozitív hatással van.

Bőr

Ahogy idősödünk a bőrben zajló élettani folyamatok lelassulnak és a bőr struktúrája fokozatosan elkezd átalakulni. Ennek leginkább észrevehető jelei, hogy bőrünk veszít feszességéből, rugalmasságából, egyre szárazabbá válik, majd idővel megjelennek a finom barázdák és ráncok is. A bőr természetes öregedése elkerülhetetlen, de fontos tudni, hogy számos külső tényező képes befolyásolni ezt a folyamatot. Ilyenek például az életmód, a táplálkozás, a genetika, egyéni szokások, napozás, környezetszennyezés, stressz, kevés folyadékbevitel vagy az alváshiány.

Mit tehetünk, hogy bőrünk sokáig egészséges, feszes és ránctalan maradjon?

A rossz szokások fokozatos elhagyásával, egészséges táplálkozással, megfelelő mennyiségű napi folyadékbevitellel, rendszeres mozgással, valamint helyes bőrápolással sokat tehetünk a bőr szépségéért.

Csontjaid egészségének megőrzéséért csak te tudsz tenni rendszeres mozgással és megfelelő táplálkozással. Az izmok és a bőr szakszerű karbantartásáért kérd szakember segítségét!

Arctorna alkalmazás
Joyo

Vadonatúj online arctorna alkalmazásunk saját tempódban tanít arctornázni, és vezetett edzésprogramokkal segít a rendszeres tornában, kezdőtől haladó szintig. Óriási kedvezmény az első 500 előfizetőnek!

Arctorna
Workshop

Ha személyesen velem szeretnél arctornázni, gyere el a következő workshopra, ahol négy órában egy szuper hasznos bevezetést kapsz az arc izmainak módszeres edzésébe. A tanultak segítségével képes leszel feszesen tartani a teljes arcod és nyakad.

Komplett Arctorna
Tréning

Ha igazán komolyan gondolod az arctornát, és a lehető leggyorsabban szeretnél fejlődni, csatlakozz a következő arctorna tréning csoporthoz! A tréning során maximális figyelmet és támogatást kapsz, hogy az arcodhoz szabott gyakorlatokkal a leghamarabb elérhesd a kívánt eredményt. A tréning végére egy életre szóló arcfiatalító tudás birtokába jutsz.

Ha szeretnél szuper szépségtippeket kapni tőlem, és értesülni izgalmas arctornás eseményekről, iratkozz fel hírlevelemre: