7 szépség tipp amit érdemes megfogadni kánikulában

Nyáron a nagy melegben nagyon fontos odafigyelni néhány alapvető dologra, nemcsak az egészség, hanem a szépség megőrzése miatt is.

Hidratálás

A folyadékbevitel minden évszakban szükséges, de nyáron a túlzott izzadás és a nagy meleg miatt ez méginkább fontos. Igyál minden órában legalább egy pohár tiszta vizet, így biztos, hogy hidratált maradsz egész nap.

Arctisztítás

A reggeli és az esti arctisztítás mellett érdemes beiktatni egy-két extra arctisztítást. Ugyanis a fokozott izzadás miatt az arcon gyorsabban megtapad mindenféle szennyeződés, ami eltömíti a pórusokat és gyulladást okozhat.

Arcápolás

A nagy melegben a bőr rendszeres hidratálására is oda kell figyelni. Bár sokszor az izzadás miatt nem érezzük száraznak bőrünket, mégis fontos a folyamatos gondoskodás. Válassz könnyű, a bőrtípusodnak megfelelő, káros anyagoktól mentes krémeket és használd minden arctisztítás után!  

Testápolás

Ne csak az arc ápolásáról gondoskodj, fontos az egész test rendszeres ápolása is, különösen napozás után. Hetente egyszer használj, kímélő testradírt!  

Lábápolás

Nyáron a láb is jobban szem előtt van. A nyitott lábbelik, a mezítlábas séták könnyen okot adnak a kiszáradásra és gyakoribbak a gombás fertőzések is. Fokozottan figyelj a lábak ápolására ebben az időszakban! Érdemes olyan lábkrémet választani, ami nemcsak ápolja a bőrt, hanem fertőtlenít is!  

Fényvédelem

Ha nyár, akkor fényvédelem! Ne csak napozáskor használj fényvédőt, hanem mindig, amikor a szabadba mész!

Smink

Nyáron, ha huzamosabb időt töltünk a napon, érdemes kerülni a sminket, vagy a parfümök használatát. Ezek ugyanis a nagy melegben irritálják a bőrt, gyulladást, foltosodást okozhatnak.

Ha szeretnél szuper szépségtippeket kapni tőlem, és értesülni izgalmas arctornás eseményekről, iratkozz fel hírlevelemre: