A legjobb arcmasszázs rutin napi pár percben

Míg az arc kontúrjának megtartására a rendszeres arctorna a legjobb természetes megoldás, addig a szép bőrért, valamint a ráncok kialakulásának megelőzéséért arcmasszázzsal sokat tehetünk.

Míg az arc kontúrjának megtartására a rendszeres arctorna a legjobb természetes megoldás, addig a szép bőrért, valamint a ráncok kialakulásának megelőzéséért arcmasszázzsal sokat tehetünk. Tedd napi rutinná a lenti gyakorlatokat, és pár hét múlva már látni fogod az eredményt!

1. lépés

Arctisztítás után reggel vagy este kend át a teljes arcod és a nyakad egy kevés olajjal. Végezheted a masszázst a megszokott arcápoló krémeddel is, de mindenképpen használj vegyszermentes kozmetikumot!

2. lépés

Olajozás után nagy köröket rajzolva masszírozd át a teljes arcodat és homlokodat. Fontos, hogy a körzés mindig fölfelé és kifelé irányuljon. A nyakon a fül alatt nagy köröket rajzolva masszírozz, majd haladj a nyak belseje felé. Figyelj az irányra, itt is fölfelé és kifelé haladj!

3. lépés

Tedd az ujjaidat vízszintesen az áll közepéhez és haladj végig az állcsonton, egészen a fül mögé, majd le a nyakon. Ismételd meg 5-ször mindkét oldalon. Ezután ismét az áll közepétől indulva, kis köröket rajzolva, mozgasd az arcizmokat fölfelé. Kicsi, mély körzésekkel, lassan haladj fölfelé. Az orrcimpák mellett és az orcák alatt legyél alaposabb. Majd jöhet a teljes orca, a halánték és a homlok is. A homlokon kezdd a körzést középen és lassan haladj kifelé.

4. lépés

Jöhetnek a szemek. A belső szemzugtól indulunk, megyünk fölfelé a szemöldökön végig, majd a külső szemzug mellett fordulunk lefelé, vissza a belső szemzughoz. Legyél gyengéd, a bőr ezen a területen vékony és érzékeny. Ezután csípd össze a szemöldök elején (a belső szemzug fölött) a bőrt és tartsd 10 másodpercig, majd csípd össze a bőröd a szemöldök legmagasabb pontján (a szemöldök közepén) és tartsd 10 másodpercig. Végül kőrözz még néhányat a szemek körül, figyelve a helyes irányra.

5. lépés

A szemöldökök közötti területet is érdemes rendszeresen átmasszírozni. A középső ujjakat helyezd a két szemöldök közé úgy, hogy az egyik fent, a másik lent legyen. Az alsó ujjaddal rajzolj egy félkört fölfelé, majd vissza lefelé, a felsővel lefelé, majd vissza fölfelé. Az ujjak egyszerre mozogjanak és mindig ellentétes irányba.

Végezetül nagy köröket rajzolva, puhán masszírozd át a teljes arcod.

Arctorna alkalmazás
Joyo

Vadonatúj online arctorna alkalmazásunk saját tempódban tanít arctornázni, és vezetett edzésprogramokkal segít a rendszeres tornában, kezdőtől haladó szintig. Óriási kedvezmény az első 500 előfizetőnek!

Arctorna
Workshop

Ha személyesen velem szeretnél arctornázni, gyere el a következő workshopra, ahol négy órában egy szuper hasznos bevezetést kapsz az arc izmainak módszeres edzésébe. A tanultak segítségével képes leszel feszesen tartani a teljes arcod és nyakad.

Komplett Arctorna
Tréning

Ha igazán komolyan gondolod az arctornát, és a lehető leggyorsabban szeretnél fejlődni, csatlakozz a következő arctorna tréning csoporthoz! A tréning során maximális figyelmet és támogatást kapsz, hogy az arcodhoz szabott gyakorlatokkal a leghamarabb elérhesd a kívánt eredményt. A tréning végére egy életre szóló arcfiatalító tudás birtokába jutsz.

Ha szeretnél szuper szépségtippeket kapni tőlem, és értesülni izgalmas arctornás eseményekről, iratkozz fel hírlevelemre: