Arctisztítás olajjal: kíméletes és természetes

Ahhoz, hogy a bőrápoló krémek ideálisan kifejthessék hatásukat, fontos a bőrt megfelelően előkészíteni erre.

Azt, hogy a napi arctisztítás mennyire fontos, talán nem is kell hangsúlyozni. A koszos bőrre kent bármilyen krém felszívódásával a szennyeződés is bekerül a bőr mélyebb rétegeibe. Ez pedig biztosan nem cél. Amikor arctisztításról esik szó, akkor legtöbben a smink eltávolítására gondolnak, pedig sminkhasználat nélkül is nagyon fontos az arcbőr tisztán tartása. Nem elég csak sima vízzel lemosni az arcot, de szappan vagy tusfürdő használata egyáltalán nem jó megoldás erre a célra. A boltokban kapható sokféle arclemosó közül sem egyszerű megtalálni a bőrtípusunknak megfelelő, kíméletes terméket.

A természetes olajok, amik szerencsére egyre népszerűbbek, nemcsak hatékony bőrápolók és ránctalanítók, de remekül oldják a bőr felületén lévő szennyeződéseket is anélkül, hogy kiszárítanák a bőrt. Ezért azok nagyon jól alkalmazhatók a mindennapos arctisztításnál. Használhatsz bármilyen hidegen sajtolt tiszta olajat, például kókuszolajat, ligetszépe vagy argán olajat normál, száraz és/vagy érett bőrre. A jojoba olajat pedig a zsíros vagy kevert bőrűek is nyugodtan alkalmazhatják.

Jó, ha tudod, hogy közvetlenül a bőrre kent olaj szárítja a bőrt, ezért arctisztításkor, olajozás előtt, mindig nedvesítsd be az arcod. Ezután (a még nedves felületre) kenj a teljes arcra, nyakra és dekoltázsra egy kevés olajat. Fogj egy nedves szivacsot, kendőt, vagy amit arctisztításra szoktál használni és törölgesd át alaposan az olajos területeket mindaddig, amíg a kendő tiszta nem marad. Reggel és este is fontos az arctisztítás, de az esti soha, soha ne maradjon el! Nagyon fontos, hogy a bőrre kent tápláló krémek hogyan segítik az éjszakai regenerálódást, hiszen ez a folyamat hosszú távon jelentősen befolyásolja a bőr minőségét.

Arctorna alkalmazás
Joyo

Vadonatúj online arctorna alkalmazásunk saját tempódban tanít arctornázni, és vezetett edzésprogramokkal segít a rendszeres tornában, kezdőtől haladó szintig. Óriási kedvezmény az első 500 előfizetőnek!

Arctorna
Workshop

Ha személyesen velem szeretnél arctornázni, gyere el a következő workshopra, ahol négy órában egy szuper hasznos bevezetést kapsz az arc izmainak módszeres edzésébe. A tanultak segítségével képes leszel feszesen tartani a teljes arcod és nyakad.

Komplett Arctorna
Tréning

Ha igazán komolyan gondolod az arctornát, és a lehető leggyorsabban szeretnél fejlődni, csatlakozz a következő arctorna tréning csoporthoz! A tréning során maximális figyelmet és támogatást kapsz, hogy az arcodhoz szabott gyakorlatokkal a leghamarabb elérhesd a kívánt eredményt. A tréning végére egy életre szóló arcfiatalító tudás birtokába jutsz.

Ha szeretnél szuper szépségtippeket kapni tőlem, és értesülni izgalmas arctornás eseményekről, iratkozz fel hírlevelemre: