Fiatalító arcmasszázs, napi 4 percben

Az arcmasszázs egy remek kiegészítője az arc fiatalon tartásának, ezért érdemes beépíteni egy párperces alap masszázst a napi rutinunkba.

Az arcmasszázs egy remek kiegészítője az arc fiatalon tartásának, ezért érdemes beépíteni egy párperces alap masszázst a napi rutinunkba. A helyes végzett masszázs elősegíti az elhalt hámsejtek leválását, lassítja a bőr öregedését, késlelteti a ráncok kialakulását, csökkenti a stresszt és lazítja az izmokat. A megélénkült keringés hatására több oxigén és tápanyag jut a sejtekhez, ami elősegíti azok megújulását, zavartalan működését és a gyógyulást. A vér gyorsabb áramlásával hamarabb eltávoznak a méreganyagok, valamint fokozódik a krémek, vagy az olajok értékes hatóanyagainak felszívódása a bőrön át.

Itt egy egyszerű masszázs tipp, amit könnyedén alkalmazhatsz bármikor.

1. lépés

Olajozás után nagy köröket rajzolva masszírozd át a teljes arcod és homlokodat. Fontos, hogy a körzés mindig fölfelé és kifelé irányuljon. Ezután tedd a jobb kezed mutató és a középső ujját vízszintesen az áll közepéhez és haladj végig baloldalon az állcsonton egészen a fül mögé, majd le a nyakon. Ismételd meg 5-ször mindkét oldalon. A nyakon egyik kezeddel, a nyak közepétől indulva haladj fölfelé és kifelé nagy körökkel néhányszor. Ismételd a másik oldalon is. A körzések legyenek gyengédek, ezek a mozdulatok még csak előkészítik a bőrt a masszírozáshoz.

2. lépés

Az áll közepétől indulva erősebb, határozottabb mozdulatokkal, kis köröket rajzolva kezd el masszírozni az arcodat. Kicsi, mély körzésekkel, lassan haladj az arc külső része felé. Az orrcimpák mellett és az orcák alatt legyél alapos. Ezután jöhet a teljes orca, a halánték és a homlok is. A homlokon kezdd a körzést középen és lassan haladj kifelé! Akkor masszírozol helyesen, ha először felfelé tolod az izmot és azután fordulsz az arc külső része felé.

3. lépés

A szem környékét nagyon óvatosan masszírozd! A belső szemzugtól indulj, haladj fölfelé végig a szemöldökön, majd a külső szemzug mellett fordulj lefelé, vissza a belső szemzughoz. (Legyél gyengéd, a bőr ezen a területen vékony és érzékeny.) Ezután csípd össze a szemöldök belső végén a bőrt és tartsd 10 másodpercig, majd csípd össze a bőröd a szemöldök legmagasabb pontján (nagyjából a közepén) és tartsd 10 másodpercig. Végül kőrözz még néhányat a szemek körül, figyelve a helyes irányra!

4. lépés

A szemöldökök közötti területet is érdemes átmasszírozni. A középső ujjakat helyezd a két szemöldök közé, egymás alá. Az alsó ujjaddal rajzolj egy félkört fölfelé, majd vissza lefelé, a felsővel lefelé, majd vissza fölfelé. Az ujjak egyszerre mozogjanak, mindig ellentétes irányba.

5. lépés

A vízszintes homlokráncokra még néhány simító mozdulat. Tedd az egyik kezed ujjbegyeit a homlok egyik szélére, és föl-le mozdulatokkal haladj végig a teljes homlokon! Ismételd néhányszor oda és vissza!

6. lépés

Végezetül nagy köröket rajzolva, puhán masszírozd át a teljes arcod és a nyakad! :)

Arctorna alkalmazás
Joyo

Vadonatúj online arctorna alkalmazásunk saját tempódban tanít arctornázni, és vezetett edzésprogramokkal segít a rendszeres tornában, kezdőtől haladó szintig. Óriási kedvezmény az első 500 előfizetőnek!

Arctorna
Workshop

Ha személyesen velem szeretnél arctornázni, gyere el a következő workshopra, ahol négy órában egy szuper hasznos bevezetést kapsz az arc izmainak módszeres edzésébe. A tanultak segítségével képes leszel feszesen tartani a teljes arcod és nyakad.

Komplett Arctorna
Tréning

Ha igazán komolyan gondolod az arctornát, és a lehető leggyorsabban szeretnél fejlődni, csatlakozz a következő arctorna tréning csoporthoz! A tréning során maximális figyelmet és támogatást kapsz, hogy az arcodhoz szabott gyakorlatokkal a leghamarabb elérhesd a kívánt eredményt. A tréning végére egy életre szóló arcfiatalító tudás birtokába jutsz.

Ha szeretnél szuper szépségtippeket kapni tőlem, és értesülni izgalmas arctornás eseményekről, iratkozz fel hírlevelemre: