Hogyan kerüld el a lekonyuló szájzugokat

A lekonyuló szájzugok nem túl szexi látvány. A "lebiggyedés" lehet genetikai eredetű, de a fő ok a szájzugemelő izmok fokozatos gyengülése.

A lekonyuló szájzugok nem túl szexi látvány. A “lebiggyedés” lehet genetikai eredetű, de a fő ok a szájzugemelő izmok fokozatos gyengülése. A gyenge izom nem képes megtartani a szájzugokat eredeti helyükön, így azok egyre jobban lefelé görbülnek és egy idő után ráncok is megjelennek. Mutatok egy egyszerű gyakorlatot, amivel ezeknek az izmoknak az edzésére.

Zárd össze az ajkaidat, majd helyezd a mutatóujjak párnáit a szájsarkakra. Préseld össze a szájzugokat nagyon erősen. Ezután kunkorítsd fel a szájzugokat tiszta erőből, majd görbítsd őket lefelé, és megint fel. Mozgasd őket folyamatosan fel és le 20-szor. Ismételd a gyakorlatot kétszer-háromszor, heti 4 alkalommal. A gyakorlatsor végén fújd fel az ajak körüli részt levegővel, hogy megnyúljanak az izmok. Eleinte nem biztos, hogy sikerül a szájzugokat irányba húzni, de egy kis gyakorlással hamar rá lehet érezni.

Figyelj arra, hogy gyakorlat közben ne húzd szét a szád, ne grimaszolj és a szájzugokkal végig erősen préselve dolgozz. Ha jól és rendszeresen csinálod a gyakorlatot, akkor hamarosan látszani fog az eredmény :)

Ha szeretnél szuper szépségtippeket kapni tőlem, és értesülni izgalmas arctornás eseményekről, iratkozz fel hírlevelemre: