Hogyan ránctalanítsunk meditációval

Meditációval, tudatos lazítással nemcsak az egészségünkért, de szépségünkért is sokat tehetünk. De vajon hogyan kell jól meditálni?

A meditáció a test és az elme tudatos ellazítása, figyelmünk belső énünkre fordítása. Célja az elme lecsendesítése, és a belső béke megtalálása. Amikor meditálunk, vagyis a belső énre figyelünk, az energiával tölt fel, amikor pedig a külső énre (egóra) fókuszálunk, akkor energiát veszítünk. Az egészséges test és szellem működtetéséhez elengedhetetlen az energiák egyensúlyban tartása. A meditáció több más mellett ebben is tud segíteni.

Hogyan meditáljunk?

Mivel a napi problémák megoldásán folyamatosan dolgozó elme teljesen leköti a tudatot, és a külső zajok is elvonhatják a figyelmet, eleinte nincs könnyű dolgunk. Keressünk egy csendes, nyugodt helyet, ahol senki sem zavarhat. Helyezkedjünk el kényelmesen, lehetőleg ülve meditáljunk, hogy ne aludjunk el. A meditáció tudatos belső énre figyelés, ami koncentrációt igényel. Amikor észrevesszük, hogy feljön egy gondolat, engedjük el és állítsuk vissza figyelmünket a belsőnkre. Ekkor újra tudatosak leszünk. Eleinte ez egy macska egér játék, de sok-sok gyakorlással könnyen megtanulható. Legyünk türelmesek! Sokat segít, ha meditáció alatt figyelünk a légzésünkre. Csak figyeljük a levegő ki- és beáramlását. Ez segít lenyugodni és eltereli a gondolatokat. Amikor az elme elcsendesedik, megjelenik a csend. Ez a csend vezet a belső nyugalom, a béke a szeretet és a boldogság állapotába.

Nem szükséges órákat eltöltenünk egy-egy ilyen meditatív állapotban, elegendő néhány perc tudatos befelé figyelés is. Rendszeres gyakorlással lecsendesedhetünk, megnyugodhatunk, ami csökkenti a stresszt, növeli a szellemi kapacitást, jó hatással van az egészségre és csökkenti a ráncok kialakulását is. Gyakoroljatok! :)

Arctorna
Workshop

Ha még nem ismered az arctornát, gyere el a következő workshopra, ahol négy órában egy szuper hasznos bevezetést kapsz az arc izmainak módszeres edzésébe. A tanultak segítségével képes leszel feszesen tartani a teljes arcod és nyakad.

Komplett Arctorna
Tréning

Ha igazán komolyan gondolod az arctornát, és a lehető leggyorsabban szeretnél fejlődni, csatlakozz a következő arctorna tréning csoporthoz! A tréning során maximális figyelmet és támogatást kapsz, hogy az arcodhoz szabott gyakorlatokkal a leghamarabb elérhesd a kívánt eredményt. A tréning végére egy életre szóló arcfiatalító tudás birtokába jutsz.

Ajándékozz szépséget

Lepd meg Arctorna Workshop ajándékutalvánnyal azokat, akik számodra igazán fontosak! Mi lehet értékesebb ajándék, mint egy életre szóló tudás, és egy palack az örök fiatalság vizéből? ;)

Ha szeretnél szuper szépségtippeket kapni tőlem, és értesülni izgalmas arctornás eseményekről, iratkozz fel hírlevelemre: