Hogyan ránctalanítsunk meditációval

Meditációval, tudatos lazítással nemcsak az egészségünkért, de szépségünkért is sokat tehetünk. De vajon hogyan kell jól meditálni?

A meditáció a test és az elme tudatos ellazítása, figyelmünk belső énünkre fordítása. Célja az elme lecsendesítése, és a belső béke megtalálása. Amikor meditálunk, vagyis a belső énre figyelünk, az energiával tölt fel, amikor pedig a külső énre (egóra) fókuszálunk, akkor energiát veszítünk. Az egészséges test és szellem működtetéséhez elengedhetetlen az energiák egyensúlyban tartása. A meditáció több más mellett ebben is tud segíteni.

Hogyan meditáljunk?

Mivel a napi problémák megoldásán folyamatosan dolgozó elme teljesen leköti a tudatot, és a külső zajok is elvonhatják a figyelmet, eleinte nincs könnyű dolgunk. Keressünk egy csendes, nyugodt helyet, ahol senki sem zavarhat. Helyezkedjünk el kényelmesen, lehetőleg ülve meditáljunk, hogy ne aludjunk el. A meditáció tudatos belső énre figyelés, ami koncentrációt igényel. Amikor észrevesszük, hogy feljön egy gondolat, engedjük el és állítsuk vissza figyelmünket a belsőnkre. Ekkor újra tudatosak leszünk. Eleinte ez egy macska egér játék, de sok-sok gyakorlással könnyen megtanulható. Legyünk türelmesek! Sokat segít, ha meditáció alatt figyelünk a légzésünkre. Csak figyeljük a levegő ki- és beáramlását. Ez segít lenyugodni és eltereli a gondolatokat. Amikor az elme elcsendesedik, megjelenik a csend. Ez a csend vezet a belső nyugalom, a béke a szeretet és a boldogság állapotába.

Nem szükséges órákat eltöltenünk egy-egy ilyen meditatív állapotban, elegendő néhány perc tudatos befelé figyelés is. Rendszeres gyakorlással lecsendesedhetünk, megnyugodhatunk, ami csökkenti a stresszt, növeli a szellemi kapacitást, jó hatással van az egészségre és csökkenti a ráncok kialakulását is. Gyakoroljatok! :)

Arctorna alkalmazás
Joyo

Vadonatúj online arctorna alkalmazásunk saját tempódban tanít arctornázni, és vezetett edzésprogramokkal segít a rendszeres tornában, kezdőtől haladó szintig. Óriási kedvezmény az első 500 előfizetőnek!

Arctorna
Workshop

Ha személyesen velem szeretnél arctornázni, gyere el a következő workshopra, ahol négy órában egy szuper hasznos bevezetést kapsz az arc izmainak módszeres edzésébe. A tanultak segítségével képes leszel feszesen tartani a teljes arcod és nyakad.

Komplett Arctorna
Tréning

Ha igazán komolyan gondolod az arctornát, és a lehető leggyorsabban szeretnél fejlődni, csatlakozz a következő arctorna tréning csoporthoz! A tréning során maximális figyelmet és támogatást kapsz, hogy az arcodhoz szabott gyakorlatokkal a leghamarabb elérhesd a kívánt eredményt. A tréning végére egy életre szóló arcfiatalító tudás birtokába jutsz.

Ha szeretnél szuper szépségtippeket kapni tőlem, és értesülni izgalmas arctornás eseményekről, iratkozz fel hírlevelemre: