Három tipp amivel hatékonyan tehetsz a mimikai ráncok ellen

A mimikai ráncok nemcsak öregítik arcunkat, de sokat elárulnak személyiségünkről, korábbi élethelyzeteinkről, vagy éppen rossz szokásaikról. Szerencsére vannak jó megoldások a ráncok megelőzésére, vagy kisimításukra.

Érzéseink gyakran fejeződnek ki az arcon, melyek minél intenzívebbek, annál erőteljesebben kapcsolódik hozzá mimika. Ha ezek a grimaszok hosszú időn át túl sokszor ismétlődnek, akkor egy idő után elkezdenek nyomot hagyni az arcon, mégpedig ráncok formájában. Vajon mit tehetünk, hogy a mimikai ráncok minél később és minél halványabban látszódjanak, és egyáltalán tehetünk-e hatékonyan bármit?

Rossz szokások kiiktatása

Gondold végig milyen arckifejezéseket használsz egy-egy szituációban, például amikor nagyon belemerülsz egy feladatba, vagy nem tetszik valami. (Én ilyenkor általában ráncolom a szemöldökömet.) Kérj meg valakit a környezetedben, hogy figyelmeztessen amikor grimaszolsz, vagy túl sokat használsz olyan arckifejezést, aminek hosszútávon nem szeretnéd látni a nyomait.

Célzott bőrápolás

Hatékony megoldás a mimikai ráncok korai kialakulásának megelőzésére a felesleges arckifejezések elhagyásán túl, ha több figyelmet fordítasz a kényes területeken a bőrápolásra.

Az arc izmainak rendszeres edzése

Az izmok folyamatos edzésben tartásával megelőzhető a méyl ráncok kialakulása, de ha vannak már mimikai ráncaid, akkor se keseredj el, mert a rendszeres arctorna szuper megoldás erre a problémára. Minél korábban kezded az edzést, annál kevesebb munkával éred el a kívánt eredményt.

Ha szeretnél szuper szépségtippeket kapni tőlem, és értesülni izgalmas arctornás eseményekről, iratkozz fel hírlevelemre: