Így készíts kollagén maszkot házilag

Ez tényleg egy fantasztikus arcpakolás, aminek a hatása felér egy profi kozmetikai kezeléssel, ráadásul fillérekből!

Még hónapokkal ezelőtt olvastam egy házilag készített arcmaszkról, amit már régóta szerettem volna kipróbálni, de valami miatt folyton elmaradt. Mivel hiszem, hogy a dolgok mindig okkal történnek, betudom az elmaradás okát annak, hogy talán most, a nyári napozós szezon a legalkalmasabb idő egy jó kis kollagén maszkos bőrkényeztetésre. Ez a zselé maszk szerintem a világ legkönnyebben elkészíthető és legolcsóbb arcmaszkja, melynek hatása simán vetekszik egy drága arckezeléssel.

Összetevők

  • 1.5 evőkanál ízesítetlen étkezési zselatin
  • 1.5 evőkanál tej vagy víz

Elkészítés

Melegítsd fel a tejet vagy a vizet és keverd el benne a zselatint! Várj vele addig, amíg nem lesz egy picit sűrűbb állagú, majd kend fel egyenletesen az előzőleg alaposan megtisztított teljes arcra, kihagyva a szem körüli részeket. Figyelj arra, hogy a hajad vagy egyéb szőrök ne kerüljenek bele a kenésbe, mert meglehetősen fájdalmas lesz a maszk eltávolítása. Hagyd az anyagot száradni 15-20 percig, majd húzd le! (Ha nagyon vékony vagy érzékeny a bőröd, akkor mosd le langyos vízzel.) Ezután célszerű feltenni egy szérumot és/vagy egy jó hidratáló krémet!

Lépések ahogy én csináltam

1. Alapos arctisztítás

Nedves bőrre kókuszolajat tettem, majd vizes vattakoronggal át törölgettem a teljes arcot, nyakat és dekoltázst.

2. Arcmaszk

Felkentem a zselatinos arcmaszkot, majd kb. 20 percig hagytam száradni.

Én tej helyett vizet használtam, mert nem iszom tejet, így az soha nincs itthon. Nekem vízzel is fantasztikusan működött, úgyhogy a tejes változat extrás lesz ;) Bevallom nem vártam meg, amíg a massza kicsit besűrűsödik, ezért valószínűleg nem egyenletesen kentem fel, ami azt eredményezte, hogy a vékonyabban kent területeken a maszkot nem tudtam lehúzni, mert az pikkelyesen száradt meg. (Azokat a részeket lemostam.)

3. Rózsavizes tonizálás

Egy száraz vattakorongra rózsavizet tettem, majd áttörölgettem vele a teljes bőrfelületet.

4. Hidratálás

Vékonyan bekentem a bőröm egy bőrtípusomnak megfelelő szérummal, ezután használtam a hidratáló krémemet.

5. Arctorna

Este még arctornáztam, hogy teljes legyen a “kezelés” ;)

Próbáld ki!

Arctorna alkalmazás
Joyo

Vadonatúj online arctorna alkalmazásunk saját tempódban tanít arctornázni, és vezetett edzésprogramokkal segít a rendszeres tornában, kezdőtől haladó szintig. Óriási kedvezmény az első 500 előfizetőnek!

Arctorna
Workshop

Ha személyesen velem szeretnél arctornázni, gyere el a következő workshopra, ahol négy órában egy szuper hasznos bevezetést kapsz az arc izmainak módszeres edzésébe. A tanultak segítségével képes leszel feszesen tartani a teljes arcod és nyakad.

Komplett Arctorna
Tréning

Ha igazán komolyan gondolod az arctornát, és a lehető leggyorsabban szeretnél fejlődni, csatlakozz a következő arctorna tréning csoporthoz! A tréning során maximális figyelmet és támogatást kapsz, hogy az arcodhoz szabott gyakorlatokkal a leghamarabb elérhesd a kívánt eredményt. A tréning végére egy életre szóló arcfiatalító tudás birtokába jutsz.

Ha szeretnél szuper szépségtippeket kapni tőlem, és értesülni izgalmas arctornás eseményekről, iratkozz fel hírlevelemre: