Így készíts szuperhatékony öregedésgátló szérumot házilag

Egy jó szérum mindig nagyon hasznos a bőrnek, mivel koncentráltan tartalmaz olyan antioxidáns összetevőket, amiket a hidratáló krémekben csak kis mennyiségben találunk meg. Ezek az antioxidánsok rendkívül hasznosak a bőr számára, hogy minél hosszabb ideig képes legyen megőrizni fiatalságát.

Lassan itt a nyár vége, és ilyenkor a több hónapos erős napsugárzás bizony megviseli bőrünket. Bár a gondoskodás egész évben kötelező, ebben az időszakban extra kényeztetés jár.

Korábban készítettem már C-vitaminos szérumot, ami szuperül működött nekem, de mivel szükség van újabb és újabb kísérletekre, most a korábbit picit tovább fejlesztettem. Megosztom veletek is a tapasztalataimat, mielőtt azonban belevágok, röviden összefoglalom, hogy miért olyan jó a bőrnek ez a szérum.

Milyen problémát orvosolhatunk a szérummal?

A szabad gyökökről sokat lehet hallani, de talán nem mindenkinek teljesen tiszta, hogy mivel is ártanak pontosan. Nézzük mik azok a szabad gyökök!

A szabad gyökök olyan atomok vagy molekulák, melyek egy vagy több pár nélküli elektronnal rendelkeznek a külső héjban. Ezek az agresszív molekulák igyekeznek reakcióba lépni a sejtekkel, hogy megpróbálják elvenni tőlük a hiányzó elektront, ezzel károsítva az ép sejteket. A “megtámadott” sejtek végzetesen károsulhatnak, melyek hozzájárulnak a sejtek öregedéséhez és betegségek kialakulásához.

A szabad gyökök kialakulhatnak stressz vagy betegség hatására, de kívülről is bejuthatnak a szervezetbe. A külső ok lehet avas élelmiszer, UV sugárzás, mikrohullám, dohányfüst vagy vegyszerek.

Mit tehetünk a szabad gyökök ellen?

Tudatos odafigyeléssel nagyon sokat tehetünk azért, hogy a sejteket károsító szabad gyökök száma ne növekedjen. Ezzel jelentősen csökkenthető különböző betegségek kialakulásának kockázata, és az idő előtti öregedés. A következők segítenek megakadályozni a szabad gyökök elszaporodását:

  • vegyszer és káros anyagoktól mentes élelmiszerek fogyasztása
  • egészségtelen ételek, italok fogyasztásának elhagyása
  • stressz mentes életmód
  • elektroszmog mentes környezet
  • magas légszennyezettségű helyek kerülése
  • a káros UV sugaraktól való védelem
  • tudatos bőrápolás
  • minél több természetes antioxidánsokat tartalmazó étel fogyasztása

Az antioxidánsoknak (mint például a C-vitamin, A-vitamin, vagy E-vitamin) fontos szerepe van a szabad gyökök káros hatásainak leküzdésében.

Az antioxidánsok olyan molekulák, amelyek gátolják más molekulák oxidációját, vagyis a szabad gyökök kialakulását. Az antioxidánsok lezárják a láncreakciókat, megakadályozva a sejtek károsodását.

Vissza a szérumhoz…

Mint értékes antioxidánsok, a C-vitamin és E-vitamin fontos összetevői a szérumnak, melyek védelmet nyújtanak a szabad gyökök ellen. A C-vitamin ezen felül csökkenti a pigmentfoltokat, és elősegíti a kollagéntermelést is.

Másik igazán értékes összetevő a hialuronsav. A hialuronsav a szervezetünkben is természetesen megtalálható molekula. Óriási vízmegkötő képességének köszönhetően az egyik legértékesebb alkotóeleme a kozmetikumoknak. Helyileg alkalmazva segít a bőr nedvességtartalmának és rugalmasságának megtartásában.

Hozzávalók

  • 2 evőkanál rózsavíz
  • 1/3 teáskanál aszkobinsav (C-vitamin)
  • 1 (lapos) késhegynyi hialuronsav
  • 2-3 csepp E-vitamin
  • tárolóedény (10 ml, vagy nagyobb)

Így készítettem

A tiszta tárolóedénybe beletettem a rózsavizet, majd hozzáadtam az aszkorbinsavat. Miután a por feloldódott, óvatosan belecsúsztattam a hialuronsavat a keverékbe. (Fontos egy mozdulattal pontosan beleszórni az üvegcsébe, mert egyébként hozzátapad a széléhez. Ide kell majd egy kis rutin ​;)) Hagytam állni az üveg tartalmát nagyjából 20 percig, és csak azután ráztam össze. Addig ráztam, amíg a hialuronsav fel nem oldódott. Ezután belecsepegtettem az E-vitamint is.

Hogyan alkalmazd?

A szérumot használhatod reggel és este, de mindig arctisztítás után! Én esténként használtam. Alapos arctisztítás, majd rózsavizes tonizálás után vékonyan felvittem a teljes arcra, nyakra és dekoltázsra, majd 10-15 perc elteltével felkentem a szokásos arckrémemet.

Mivel a szérum semmilyen tartósítószert nem tartalmaz, én hűtőben tároltam és egy héten belül felhasználtam. Használat előtt felrázandó! Minden bőrtípusra alkalmazható, de kerülni kell a sebes, sérült bőrfelületet.

Tapasztalataim

Egy hét használat után a bőröm tömörebb és hidratáltabb lett, nem feszült, nem húzódott, tiszta, világos és egységes lett a felszíne.

Arctorna alkalmazás
Joyo

Vadonatúj online arctorna alkalmazásunk saját tempódban tanít arctornázni, és vezetett edzésprogramokkal segít a rendszeres tornában, kezdőtől haladó szintig. Óriási kedvezmény az első 500 előfizetőnek!

Arctorna
Workshop

Ha személyesen velem szeretnél arctornázni, gyere el a következő workshopra, ahol négy órában egy szuper hasznos bevezetést kapsz az arc izmainak módszeres edzésébe. A tanultak segítségével képes leszel feszesen tartani a teljes arcod és nyakad.

Komplett Arctorna
Tréning

Ha igazán komolyan gondolod az arctornát, és a lehető leggyorsabban szeretnél fejlődni, csatlakozz a következő arctorna tréning csoporthoz! A tréning során maximális figyelmet és támogatást kapsz, hogy az arcodhoz szabott gyakorlatokkal a leghamarabb elérhesd a kívánt eredményt. A tréning végére egy életre szóló arcfiatalító tudás birtokába jutsz.

Ha szeretnél szuper szépségtippeket kapni tőlem, és értesülni izgalmas arctornás eseményekről, iratkozz fel hírlevelemre: