Így készíts tökéletes napvédőt néhány perc alatt

Most, hogy visszavonhatatlanul elstartolt a szünidő, és még több időt töltünk a szabadban mint eddig, tényleg fontos figyelmet fordítani arra, hogy találjunk valamilyen megoldást magunk és családunk védelmére a bőrt károsító erős napsugarak ellen.

Most, hogy visszavonhatatlanul elstartolt a szünidő, és még több időt töltünk a szabadban mint eddig, tényleg fontos figyelmet fordítani arra, hogy találjunk valamilyen megoldást magunk és családunk védelmére a bőrt károsító erős napsugarak ellen. Sajnos számos napvédő tartalmaz mérgező összetevőket vagy az endokrin rendszert károsító vegyi anyagokat, de szerencsére vannak azért jó választások is. Érdemes mindig elolvasni a termék összetevőit, mert előfordul, hogy egy natúrnak hirdetett termék is tartalmaz toxikus anyagokat. De ha teljesen biztosra akarunk menni, készíthetünk magunk is napvédőt, ami nemcsak hogy véd a leégéstől, de ápolja a bőrt és tényleg teljesen természetes.

Íme a recept

  • 12 evőkanál mandulaolaj vagy kakaóvaj (SPF 4-5)
  • 6 evőkanál kókuszolaj (SPF 4-6)
  • 6 evőkanál méhviasz
  • 6 evőkanál málnamag olaj (SPF 25-50), (opcionális)
  • 6 evőkanál sárgarépa olaj (SPF 35-40)
  • 6 evőkanál sheavaj (SPF 4-6)
  • 1 teáskanál E-vitamin

Illóolajok

Ha szeretnél valamilyen illatot adni a napvédődnek, válaszd a vanília, levendula, vagy egyéb természetes kivonatokat, ami kedvenc. (Ne használj citrus illóolajokat, mivel azok napérzékenységet okoznak!)

Elkészítés

Olvaszd fel a szilárd összetevőket egy edényben gőz felett, de figyelj arra, hogy ne hevítsd túl. Amikor minden folyékony, vedd le a tűzről és keverd hozzá a többi olajat is. A legvégén (amikor nem meleg az olaj) add hozzá a választott illóolajat is. Jól keverd össze, majd tedd egy tárolóedénybe. Hűvös, száraz helyen vagy a hűtőszekrényben tárold.

Ez a házilag készített fényvédő nem vízálló, tehát fokozott izzadás vagy úszás után újra kell használni.

Arctorna alkalmazás
Joyo

Vadonatúj online arctorna alkalmazásunk saját tempódban tanít arctornázni, és vezetett edzésprogramokkal segít a rendszeres tornában, kezdőtől haladó szintig. Óriási kedvezmény az első 500 előfizetőnek!

Arctorna
Workshop

Ha személyesen velem szeretnél arctornázni, gyere el a következő workshopra, ahol négy órában egy szuper hasznos bevezetést kapsz az arc izmainak módszeres edzésébe. A tanultak segítségével képes leszel feszesen tartani a teljes arcod és nyakad.

Komplett Arctorna
Tréning

Ha igazán komolyan gondolod az arctornát, és a lehető leggyorsabban szeretnél fejlődni, csatlakozz a következő arctorna tréning csoporthoz! A tréning során maximális figyelmet és támogatást kapsz, hogy az arcodhoz szabott gyakorlatokkal a leghamarabb elérhesd a kívánt eredményt. A tréning végére egy életre szóló arcfiatalító tudás birtokába jutsz.

Ha szeretnél szuper szépségtippeket kapni tőlem, és értesülni izgalmas arctornás eseményekről, iratkozz fel hírlevelemre: