Így tüntesd el a szigorú ráncokat

Az idő előrehaladtával a mimikai ráncok lassanként rárajzolják arcunkra érzelmeinket, rossz szokásainkat. Rendszeres arctornával megelőzhető, vagy hatékonyan kisimíthatók például a két szemöldök közötti ráncok.

Szemöldökeinket gyakran összeráncoljuk amikor erősen fókuszálunk valamire vagy rosszallóan, dühösen nézünk, ami nagyon hamar, az úgynevezett szigorú ráncok kialakulásához vezet. Ezek a ráncok nemcsak szigorú kinézetet kölcsönöznek viselőjének (innen a név), de jó néhány évvel öregítik is az arcot. Szerencsére vannak nagyon jó arctorna gyakorlatotok, melyek rendszeres végzésével szépen kisimulnak a meglévő ráncok, de megelőzés miatt is érdemes gyakorlatozni. Mutatok egy egyszerű gyakorlatot, amivel láthatóan hamar kezdenek simulni a szigorú ráncok.

Gyakorlat

Tedd mindkét kezed gyűrűsujját a szemöldökök ívére úgy, hogy az ujjak hegye összeérjen a két szemöldök között, a középső és mutató ujjad pedig zárd mellé a homlokon. (Fontos, hogy a gyűrűs ujjak és a középső ujjak összeérjenek mert le kell fognod a két szemöldök közötti részt.) Erősen nyomd az ujjaidat a csont felé, kissé lefelé tolva, miközben tiszta erővel rántsd fel a szemöldökeidet. Figyelj arra, hogy az ujjak ne engedjék felhúzni a szemöldököket (ezért kell erősen tartani) és, hogy a bőröd sehol ne gyűrődjön, miközben felfelé tolsz. Számolj lassan 15-ig és minden egyes számolásnál ugorj a szemöldökökkel egyre feljebb. Koncentrálj a két szemöldök közötti területre, ott dolgozz nagyon erősen. Kétszer-háromszor ismételd meg ezt gyakorlatot, akár naponta többször is. A gyakorlatsor végén gyengéden masszírozd át a területet, ahol dolgoztál.

Figyelj arra, hogy amikor a szemöldökökkel fölfelé tolsz, ne ráncold a homlokodat és ne grimaszolj. Csak a szemöldökökkel dolgozz! Eleinte jó, ha tükör előtt gyakorolsz, hogy lásd mi történik munka közben az arcodon.

Arctorna
Workshop

Ha még nem ismered az arctornát, gyere el a következő workshopra, ahol négy órában egy szuper hasznos bevezetést kapsz az arc izmainak módszeres edzésébe. A tanultak segítségével képes leszel feszesen tartani a teljes arcod és nyakad.

Komplett Arctorna
Tréning

Ha igazán komolyan gondolod az arctornát, és a lehető leggyorsabban szeretnél fejlődni, csatlakozz a következő arctorna tréning csoporthoz! A tréning során maximális figyelmet és támogatást kapsz, hogy az arcodhoz szabott gyakorlatokkal a leghamarabb elérhesd a kívánt eredményt. A tréning végére egy életre szóló arcfiatalító tudás birtokába jutsz.

Ha szeretnél szuper szépségtippeket kapni tőlem, és értesülni izgalmas arctornás eseményekről, iratkozz fel hírlevelemre: