Nyári bőrmegújító arcpakolás, minden bőrtípusra

Egy szuperjó tápláló és hidratáló arcpakolás 10 perc alatt képes csodát tenni a bőrrel, érdemes azokat használni.

Nyáron a sok napsütés, a fokozott izzadás és a strandolás miatt a bőr jóval több odafigyelést és gondoskodást igényel, mint az év más időszakában. Ilyenkor ajánlott kevesebb sminket használni, és érdemes naponta többször is megtisztítani az arcbőrt, mert az izzadás miatt sokkal több szennyeződés tapad a bőrre mint általában. Hab a tortán, ha a gondos bőrápolás mellett időnként egy házi készítésű tápláló, hidratáló, vitaminos arcpakolással kényeztetjük magunkat. Szerencsére ehhez sokféle szabadban termesztett zöldség és gyümölcs közül választhatunk alapanyagot, melyek magas vitamin és ásványi anyag tartalma miatt jól hasznosíthatók. Ezt érdemes is kihasználni!

Mivel most őszibarack szezon van, ezért én azt használom a receptben, de bármilyen gyümölcsöt vagy zöldséget hozzá keverhetsz az alaphoz azokból, ami éppen otthon van.

Hozzávalók

  • 1 evőkanál natúr joghurt
  • 1 teáskanál méz
  • 1 db érett őszibarack fele

Elkészítés és alkalmazás

Hámozd meg az őszibarackot és alaposan törd össze. Keverd a barackpéphez a joghurtot és a mézet. Alaposan keverd össze a masszát, majd kend fel a megtisztított arcbőrre. 10-15 percig hagyd hatni, majd langyos vízzel mosd le. Végül egy kevés hidratáló krémet paskolj gyengéden a nedves arcbőrbe.

Az őszibaracknak magas a vitamin tartalma (A, B1, B2, B3, B5, B6, C, E, K) és számos fontos ásványi anyag is megtalálható benne. Minden bőrtípusra ajánlott.

A joghurtban magas a cink és a tejsav, ami segít megtartani a bőr egészséges PH értékét. Kiválóan hidratálja a bőrt, összehúzza a pórusokat, halványítja a pigment foltokat, enyhén hámlasztó hatású, nyugtatja és ápolja a száraz igénybe vett, vagy a gyulladt pattanásos bőrt.

A méznek rendkívül jó természetes nedvesség megkötő és fertőtlenítő hatása van. Nagyon magas ásványi anyag, valamint a bőr számára hasznos vitamin tartalma miatt értékes összetevője az otthon készített pakolásoknak. A méz gyulladáscsökkentő, nyugtató hatású, szabályozza a faggyútermelődést, ezért zsíros, pattanásos bőrre is ajánlott.

Csodát tesz a bőrrel, próbáld ki!

Arctorna alkalmazás
Joyo

Vadonatúj online arctorna alkalmazásunk saját tempódban tanít arctornázni, és vezetett edzésprogramokkal segít a rendszeres tornában, kezdőtől haladó szintig. Óriási kedvezmény az első 500 előfizetőnek!

Arctorna
Workshop

Ha személyesen velem szeretnél arctornázni, gyere el a következő workshopra, ahol négy órában egy szuper hasznos bevezetést kapsz az arc izmainak módszeres edzésébe. A tanultak segítségével képes leszel feszesen tartani a teljes arcod és nyakad.

Komplett Arctorna
Tréning

Ha igazán komolyan gondolod az arctornát, és a lehető leggyorsabban szeretnél fejlődni, csatlakozz a következő arctorna tréning csoporthoz! A tréning során maximális figyelmet és támogatást kapsz, hogy az arcodhoz szabott gyakorlatokkal a leghamarabb elérhesd a kívánt eredményt. A tréning végére egy életre szóló arcfiatalító tudás birtokába jutsz.

Ha szeretnél szuper szépségtippeket kapni tőlem, és értesülni izgalmas arctornás eseményekről, iratkozz fel hírlevelemre: