Ránctalan nyak: így feszesítsd a nyakad tornával

A nyakon lévő izmok gyengesége nagyon hamar a nyak ráncosodáshoz vezet, amit önmagában krémekkel vagy csupán kozmetikai kezelésekkel szinte lehetetlen feszesen tartani. Rendszeres edzéssel viszont igen.

A nyakbőrizom közvetlenül a bőr alatt lévő vékony izomlemez, melynek szerepe, hogy feszesen tartsa a nyak bőrét. Az izmok tónusának csökkenése a nyak bőrének ráncosodásához vezet. Ahhoz, hogy a nyak korai ráncosodását megelőzhessük, a nyakizmok rendszeres edzése és a helyes bőrápolás elengedhetetlen.

Itt egy jó gyakorlat a nyaki izmok karbantartására

Feküdj a hátadra, a vállakat lazítsd el és engedd le őket. Picit emeld meg az álladat, majd fogd meg az egyik kezeddel a nyakadat. A másik kezed tedd rá a homlokodra tenyérrel lefelé és gyengéden nyomd a fejed a padló irányába. Feszítsd meg a nyakad úgy, hogy próbáld a fejed megemelni, miközben a homlokod nyomod lefelé. Nem kell, hogy a fej elemelkedjen a talajtól, a lényeg, hogy az ellenfeszüléstől a nyak izmai jól megfeszüljenek.

Tartsd meg a nyakfeszítést 20-25 másodpercig, majd lassan lazítsd le. Ismételd meg a gyakorlatot még kétszer. A legvégén nyújtással zárjuk a tornát. A fej maradjon a talajon, fordítsd el jobbra, tartsd meg néhány másodpercig, majd fordítsd el balra is. Könyökölj fel és lassan engedd hátra a fejed. Tartsd leengedve pár másodpercig, majd lassan emeld vissza. Jöhet a krémezés, egy pohár víz és egy hatalmas mosoly :)

Ezekre figyelj a gyakorlat alatt

  • Mielőtt megfogod a nyakad (a gyakorlat elején), mindig emeld meg picit az állad. Ettől kisimul a nyak bőre és nem gyűrődik a bőr a tenyered alatt.
  • Feszítések közben figyelj arra, hogy a vállakat ne húzd fel, azok végig maradjanak lazák.
  • És végül: soha ne grimaszolj gyakorlat közben, a munka csak a nyakizmoké legyen!

Arctorna
Workshop

Ha még nem ismered az arctornát, gyere el a következő workshopra, ahol négy órában egy szuper hasznos bevezetést kapsz az arc izmainak módszeres edzésébe. A tanultak segítségével képes leszel feszesen tartani a teljes arcod és nyakad.

Komplett Arctorna
Tréning

Ha igazán komolyan gondolod az arctornát, és a lehető leggyorsabban szeretnél fejlődni, csatlakozz a következő arctorna tréning csoporthoz! A tréning során maximális figyelmet és támogatást kapsz, hogy az arcodhoz szabott gyakorlatokkal a leghamarabb elérhesd a kívánt eredményt. A tréning végére egy életre szóló arcfiatalító tudás birtokába jutsz.

Ajándékozz szépséget

Lepd meg Arctorna Workshop ajándékutalvánnyal azokat, akik számodra igazán fontosak! Mi lehet értékesebb ajándék, mint egy életre szóló tudás, és egy palack az örök fiatalság vizéből? ;)

Ha szeretnél szuper szépségtippeket kapni tőlem, és értesülni izgalmas arctornás eseményekről, iratkozz fel hírlevelemre: