Smink előtti tuti tipp a ragyogó arcért

Így varázsolj le minimum 5 évet az arcodról egy fontos esemény előtt!

Gondolom veled is előfordult már, hogy egy számodra fontos eseményen szerettél volna jól kinézni, de a sok teendő miatt nem volt időd alaposan rápihenni az alkalomra. Lehet ez randi, fotózás, ünnepség vagy bármilyen esemény. Ahhoz, hogy egy alkalomhoz illő szép smink igazán jól mutasson, nagyon fontos az arcizmok és a bőr állapota. Most megosztok veled egy szuper tippet, amivel fantasztikus formába hozhatod az arcod mindössze 25 perc alatt.

Kezdd egy jó arcmasszázzsal

Alaposan tisztítsd meg az arcod, nyakad és dekoltázsod, majd a még nedves bőrre tegyél egy kevés bőröd által kedvelt olajat. Ha nincs kedvenced, akkor használj jojobaolajat, de végezheted a masszázst a megszokott arcápoló krémeddel is, ha épp nincs otthon semmilyen olajad.

Olajozás után nagy köröket rajzolva masszírozd át a teljes arcod és homlokod. Fontos, hogy a körzés mindig fölfelé és kifelé irányuljon. A nyakon a fül alatt nagy köröket rajzolva masszírozz, majd haladj fokozatosan a nyak belseje felé. Figyelj az irányra, itt is fölfelé és kifelé haladj!

Ezután tedd az ujjaidat vízszintesen az áll közepéhez, haladj az ujjakkal végig az állcsonton, egészen a fül mögé, majd le a nyakon. Ismételd meg 5-ször mindkét oldalon Most ismét az áll közepétől indulva, kicsi, mély körzésekkel, haladj lassan fölfelé az arcon. Az orrcimpák mellett és az orcák alatt legyél alaposabb. Majd jöhet a teljes orca, a halánték és a homlok is. A homlokon kezdd a körzést középen és lassan haladj kifelé.

A szem körüli rész masszírozásánál a belső szemzugtól indulj, menj fölfelé a szemöldökön végig, majd a külső szemzug mellett fordulj lefelé, vissza a belső szemzughoz. Legyél gyengéd, a bőr ezen a területen vékony és érzékeny. Ezután csípd össze a szemöldök elején (a belső szemzug fölött) a bőrt és tartsd meg 10 másodpercig, majd csípd össze a bőröd a szemöldök legmagasabb pontján (a szemöldök közepén) és tartsd azt is 10 másodpercig. Végezetül nagy köröket rajzolva, puhán masszírozd át a teljes arcod.

Jöhetnek az arctorna gyakorlatok

Homlok

Tedd a kisujjak párnáit a szemöldök kezdő (belső) pontjához úgy, hogy azok érjenek össze. Ezután a többi ujjbegyet sorban helyezd el a szemöldökök ívén, de hagyj az ujjak között egy kis szünetet. A mutató ujjak a szemöldök végén (külső szélén) legyenek. Húzd mindkét szemöldököd fölfelé nagyon erősen. Az ujjakkal tarts lefelé, ne engedd, hogy a szemöldök felemelkedjen. Feszítsd fölfelé a szemöldököket egyre erősebben, miközben lassan 15-ig számolsz. Lazíts és ismételj.

Felső szemhéj frissítése

Nézz a szemmagasságodtól egy kicsit lejjebb, majd tedd a mutatóujjad vízszintesen a felső szemhéjra. (Az ujjak széle érintse a szempillák tövét.) Csukd be mindkét szemed lassan, mialatt 10-ig számolsz (az ujjaddal próbálj kicsit ellentartani). Ismételd meg 5-ször.

Arc

Picit billentsd hátra a fejed, majd nyisd ki a szád. Ezután az alsó és a felső ajkakat húzd rá az alsó, illetve a felső fogsorra. Miközben az ajkakat a fogakra feszítve tartod, húzd szét a szád és kunkorítsd fel a szájsarkakat. (Csinálj egy nagy széles vigyort.) Figyelj arra, hogy gyakorlat közben a bőr sehol ne ráncolódjon! Számolj lassan 10-ig, majd lazíts néhány másodpercig. Ismételd meg a gyakorlatot még kétszer!

Tipp

A torna hatására felgyorsul a vérkeringés, kitágulnak a pórusok, ezért, ha közvetlenül arctorna után teszel fel arcpakolást vagy arcápolót, akkor az alapanyagok sokkal jobban felszívódnak.

Majd jöhet az arcpakolás

Sminkelés előtt a bőr tökéletes előkészítéséhez, egy száraz bőrre és egy zsíros bőrre való arcpakolást ajánlok. (Válaszd a bőrtípusodnak megfelelőt!)

Méz és avokádó — arcpakolás száraz bőrre

Fogj egy érett avokádót, távolítsd el a héját és a magját, majd alaposan törd össze egy villával. Tegyél a pépbe egy evőkanál tiszta mézet és jól keverd őket össze. Kend fel a masszát a nedves arcra nyakra és dekoltázsra. Vonulj el 15 percre, tegyél be egy kellemes zenét, feküdj le kényelmesen és lazulj el, miközben az arcodon dolgozik a pakolás. Végül mosd le langyos vízzel.

Banán, citrom és méz — arcpakolás zsíros bőrre

Törj össze pépesre egy érett banánt, keverj hozzá egy evőkanál mézet és csepegtess a masszába néhány csepp friss citromlevet. Kend fel egyenletesen a nedves arcbőrre és hagyd hatni 15 percig.

Tegyél be egy kellemes zenét, feküdj le kényelmesen és relaxálj, miközben arcodon dolgozik a pakolás. Ha letelt az idő mosd le a bőröd langyos vízzel.

A legvégén jöhet a szokásos napi hidratálás és a smink. Garantált a gyönyörű arc :)

Arctorna alkalmazás
Joyo

Vadonatúj online arctorna alkalmazásunk saját tempódban tanít arctornázni, és vezetett edzésprogramokkal segít a rendszeres tornában, kezdőtől haladó szintig. Óriási kedvezmény az első 500 előfizetőnek!

Arctorna
Workshop

Ha személyesen velem szeretnél arctornázni, gyere el a következő workshopra, ahol négy órában egy szuper hasznos bevezetést kapsz az arc izmainak módszeres edzésébe. A tanultak segítségével képes leszel feszesen tartani a teljes arcod és nyakad.

Komplett Arctorna
Tréning

Ha igazán komolyan gondolod az arctornát, és a lehető leggyorsabban szeretnél fejlődni, csatlakozz a következő arctorna tréning csoporthoz! A tréning során maximális figyelmet és támogatást kapsz, hogy az arcodhoz szabott gyakorlatokkal a leghamarabb elérhesd a kívánt eredményt. A tréning végére egy életre szóló arcfiatalító tudás birtokába jutsz.

Ha szeretnél szuper szépségtippeket kapni tőlem, és értesülni izgalmas arctornás eseményekről, iratkozz fel hírlevelemre: