Szimmetrikus arc vs szép arc

Nem létezik olyan ember, akinek tökéletesen szimmetrikus az arca, de kutatások igazolják, hogy minél szimmetrikusabb egy arc, annál szebbnek látjuk.

Arcunk sok mindent elárul rólunk, folyamatosan kirakatban van, ezért érdemes komolyan törődni vele. Többnyire csak a külső dolgokra figyelünk, pedig nemcsak a bőr egészsége, vagy a ráncok mennyisége határozzák meg az arc kinézetét, szépségét, hanem az is meghatározó, hogy mennyire szimmetrikus. Kutatások kimutatták, hogy minél szimmetrikusabb egy arc, annál vonzóbbnak találjuk az illető személyt. Az arc szimmetriájának tehát kiemelkedő szerepe van a szépség megítélésben, de nemcsak ez miatt fontos.

Néhány evolúciós kutató azt állítja ugyanis, hogy a szimmetrikusabb arcot, nemcsak szebbnek és vonzóbbnak látjuk, hanem arról is árulkodik, hogy az egyed mennyire egészséges, milyen a genetikai minősége, illetve képet ad annak fejlődési stabilitásáról. (Ez felvet egy szerintem nagyon fontos kérdést: Vajon mennyire vezetik félre az embereket a manapság egyre divatosabb arckorrekciók?)

Fontos tudni, hogy semelyik ember nem rendelkezik teljesen szimmetrikus arccal. Az, hogy milyen mértékű az aszimmetria sok mindentől függ. Az arc aszimmetriája lehet velünk született, de kialakulhat betegségek, állkapocs vagy fogászati problémák, lelki tényezők vagy az arc izmainak gyengesége miatt is. Feltűnő asszimmetria esetén ajánlott kideríteni, hogy mi áll annak hátterében és érdemes kezelni az okokat. Kisebb aszimmetriát arctornával is eredményesen lehet korrigálni, ami pozitívan befolyásolja az arc összképét.

Így nézd meg, hogy mennyire szimmetrikus az arcod!

Készíts magadról egy portrét (de ne grimaszolj és ne mosolyogj), majd vagy valamilyen számítógépes programban vágd ketté a képet és tükrözd mindkét felét vagy duplán kinyomtatva és ketté vágva tedd egymás mellé a két azonos oldalt!

Arctorna alkalmazás
Joyo

Vadonatúj online arctorna alkalmazásunk saját tempódban tanít arctornázni, és vezetett edzésprogramokkal segít a rendszeres tornában, kezdőtől haladó szintig. Óriási kedvezmény az első 500 előfizetőnek!

Arctorna
Workshop

Ha személyesen velem szeretnél arctornázni, gyere el a következő workshopra, ahol négy órában egy szuper hasznos bevezetést kapsz az arc izmainak módszeres edzésébe. A tanultak segítségével képes leszel feszesen tartani a teljes arcod és nyakad.

Komplett Arctorna
Tréning

Ha igazán komolyan gondolod az arctornát, és a lehető leggyorsabban szeretnél fejlődni, csatlakozz a következő arctorna tréning csoporthoz! A tréning során maximális figyelmet és támogatást kapsz, hogy az arcodhoz szabott gyakorlatokkal a leghamarabb elérhesd a kívánt eredményt. A tréning végére egy életre szóló arcfiatalító tudás birtokába jutsz.

Ha szeretnél szuper szépségtippeket kapni tőlem, és értesülni izgalmas arctornás eseményekről, iratkozz fel hírlevelemre: